Plein van de Vrijheid

Het Plein van de Vrijheid is een plein met een eigen karakter. Op dit plein staat relaxen altijd voorop!
Bevrijdingspop organiseert samen met Hogeschool Inholland Haarlem het Plein van de Vrijheid. Er zullen dit jaar weer verschillende artiesten en straatentertainment aanwezig zijn op en om het podium.

Kunstbende Noord-Holland

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent. Van Taal tot Expo, Fashion, Dans, Film, Theater, Dj en natuurlijk Muziek. Vandaag presenteren 5 veelbelovende jonge muziekacts zich op het Plein van de Vrijheid Podium.

Hogeschool Inholland Haarlem presenteert:

Band: Aina

“Innovatieve, vrouwelijk muziek met een onverwachte stoere kant. Dat zijn de eerste dingen die in je op komen als je aan AINA denkt.
Als jong meisje was AINA al aan het zingen en toneelspelen. In het middelpunt van de aandacht staan, dat was haar ding. Nadat in Haarlem op de bühne de kriebels waren begonnen en nooit meer zijn weggegaan, besloot ze zich in 2010 in te schrijven op The London Music School waar ze een half jaar zang studeerde.
Eenmaal op het conservatorium in 2011 kwam ze in contact met inspirerende muzikanten, waardoor ze meedeed met het Haerlemsche Helden festival in het Patronaat. Ook zong ze in juni 2012 met eigen band op het KWF festival in Haarlem en zong ze backings bij Niels Geusebroek.
Tot en met juni speelt AINA op diverse podia zoals ons eigen Haarlemse Patronaat.
Andere namen als de Duycker en het Paard van Troje zijn podia waar ze eerder stond en deze lijst van mooie namen kan alleen nog maar groeien!
Samen met haar band werken ze toe naar een “eigenwijze” sound en hoopt ze Nederland te bereiken. Dit door middel van haar vernieuwende nummers om vervolgens haar liefde voor muziek te delen met het publiek. Niet gehinderd door enige tegenslag werkt ze toe naar het uitbrengen van haar eerste EP die in 2014 zal uitkomen. Ze is meer dan een zangeres of interessante verschijning, ze is een muzikant en schrijft muziek met haar ziel gebaseerd op persoonlijke verhalen”.

Singer/songwriter: Noa

Noa is een tweekoppig singer/songwriter duo bestaande uit Pascal Dominique en Toni Sprokk. Beide zijn ze solo begonnen maar sinds een paar maanden hebben zij hun krachten gebundeld. Hun eerste EP is recentelijk opgenomen en wordt binnenkort gereleased. Het Plein van de Vrijheid op Bevrijdingspop zal hun eerste optreden samen zijn.

Band: Fake Plastic Trees

Energieke melodieuze indie-pop waar ook nog eens lekker op gedanst kan worden. Strakke grooves en sterke hooks volgen elkaar op in rap tempo.
Fake Plastic Trees combineert de soms dromerige melodieën en een weids gitaargeluid met uitstapjes naar onder andere reggea, funk en afrobeat. Dit alles echter nooit zonder de kern uit het oog te verliezen: mooie liedjes die ook enkel met zang en gitaar overeind blijven. Er is al veel live ervaring opgedaan en Fake Plastic Trees weet daardoor een sterke live-set neer te zetten die van begin tot eind spannend is. Van de zomer zullen zij hun eerste EP uitbrengen.

Band: Dr. Joe

Dr. Joe is een driekoppige formatie uit de regio van Heerhugowaard met een muziekstijl die het beste te omschrijven valt als rauwe blues-rock.
Het trio is de wereld ingeroepen met als doel om mensen nog één keer te laten proeven aan de 60’s en 70’s blues die ongetwijfeld in ieders hart rust.
Oude invloeden als Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath zijn goed terug te horen en vuige gitaarriffs worden dan ook veelvuldig over het podium gesmeten.
Met optredens in zalen als P60, Patronaat Haarlem, de Melkweg en een show in het voorprogramma van Focus zijn de jongens inmiddels bezig een aardige naam op te bouwen. Tevens werd de EP ‘Foreign Villagers’ goed ontvangen.
Sinds november 2013 is Dr. Joe getekend bij LIFRAmusic, waar als verwacht in begin 2015 hun debuutalbum uit zal komen.
Dr. Joe bestaat uit gitarist Luuk van Nieuwkoop, bassist Marcel Korporaal en zanger/drummer Tommy Parker Jr.

Haarlems Toekomst

Syrens

The Syrens is een band bestaande uit zes meisjes uit Haarlem en omstreken. Ze zingen meerstemmige liedjes meestal begeleid door piano, soms door een band. Ze zijn niet goed in een hokje te plaatsen omdat het vooral de specifieke sound is die de band kenmerkt. Het genre wat ze spelen kan beschreven worden als pop-folk met een Keltisch randje.

Field of Steel

Geen podium is veilig wanneer Field of Steel zijn donderende Alternatieve Hardrock loslaat. Met een dik pakket gitaarriffs steunend op beukende drums weten deze vier jonge mannen elk publiek te raken met hun enthousiasme zo groot dat het aanstekelijk is. Opgerezen vanuit de beregende sombere gronden gebaseerd op dromerige vuige idealen, verspreiden zij hun muziek sinds de prille lente van 2012. Field of Steel is een Live band, en staat gelijk aan een vette avond rocken.
Het eerste optreden was de release van de eerste demo, hier begon hun muzikale reis! Met een eerste demo en de 3e prijs van de Rob Acda Award 2013 in de zak begon het balletje pas echt te rollen. Eind 2013 was er reeds een 2de demo opgenomen en al rond de 35 optredens door Nederland gedaan, waaronder het Haerlemsche Helden Festival, Harlem Shuffle, BeeckestijnPop, het Cool theater en de meest rock n roll bruiloft ooit van muzikale Haarlemmers.
Sindsdien besloten de vier jonge mannen het nog serieuzer aan te pakken en begonnen aan een debuut EP en het ordenen van de zaken als band zijnde. Na de release van de EP in het Patronaat Haarlem wordt er nu gewerkt aan nieuwe nog sterkere nummers.
De plannen zijn groots, maar de wil nog groter, dus hou ze in de gaten, want deze gasten gaan scheuren!

Blue June

Januari 2014 is de debuut EP van de singer songwriter Blue June verschenen. De EP met maar liefst zeven nummers varieert van kleine pure liedjes tot groot geproduceerde songs. Inspiratiebronnen als Feist, Patrick Watson en The Doors maken de nummers krachtig en poëtisch. Deze mix van inspiratiebronnen en de warme stem van Blue June zorgen voor een soulvolle folk-sound. De teksten van Blue June weten je te raken. Ze zijn eerlijk, poëtisch maar soms ook recht voor je raap. Zo wordt in het nummer Rolling Tides op een poëtische manier verteld hoe het leven weer op te pakken na diepe dalen en gaat het nummer Dress To Wear daarentegen over het uitzoeken van een avondjurk in het nachtleven van ‘The Roaring Twenties’. Op de EP is flink uitgepakt. Blue June voegt aan haar normale bandbezetting ook accordeon, kalimba, mellotron, strijkers en blazers toe. Blue June was vorig jaar al te zien op het Haerlemsche Helden Festival, stond op Noorderslag, was te gast bij Radio 1 en deed het voorprogramma van Krystl. Eerder verschenen er al twee videoclips van de ‘Roadhouse Sessions’. Een serie van vier videoclips opgenomen in een oude boerderij in Friesland. In februari 2014 was de derde videoclip ‘This Heart’ verschenen.

Krater

Dat Alex Krottje een zaal stil kan krijgen met zijn stem heeft hij inmiddels ruimschoots bewezen als zanger bij Heist en Baskerville. Dat bassist Erik Boon een zaal op zijn kop kan zetten weten we van Gotcha!. Zet daar vervolgens de intrigerende harmonieën en het virtuoze gitaarspel van Martien Keesmaat naast. Combineer dit met het gepassioneerde drumwerk van Len van Ormondt en meng dat met het schurende Fender Rhodes-geluid van Joost Nelissen. Dat is KRATER. Dwarse rock en dromerige ballades. Hard, scherp en niet bang om diep te gaan.
“ De muziek van de groep is eigenzinnig, gelaagd, tijdloos en zorgvuldig gestructureerd …. Krater klinkt vooral broeierig en spannend. ‘Lava- rock’ “.
Peter Bruyn (Haarlems Dagblad)

Twin Shades

Twin Shades (NL/BE) is a psychedelic rock band.
With guitars that cut and songs that swim in reverb,
Twin Shades builds upon different influences and
creates their own dark but danceable mix of psych and garage.

Main partners

  • InHolland
  • PWN
  • Haarlem Marketing
  • KWF
  • Vfonds
  • Provincie Noord Holland